Składniki:
4 kg owoców czarnego bzu (obranych z gałązek)
3 kg cukru
4 l wody
2 cytryny
Wykonanie:
- Owoce gotujemy 2 h wraz z 4 l wody. Po upływie tego czasy odcedzamy owoce (można je już wyrzucić).
- Do odcedzonego suku dodajemy cukier i gotujemy jeszcze 1 h. Dodajemy sok wyciśnięty z 2 cytryn.
- Wlewamy do wyparzonych buteleczek lub słoików i odwracamy do góry dnem. Soczek mamy gotowy.
Smacznego
Kiedy dodajemy cytrynę!!!!!!????? Po drugim gotowaniu? A pasteryzacja?
OdpowiedzUsuńW trakcie gotowania dodała sok z cytryn. Ja nie pasteryzowałam. Gotujący się sok przelałam do buteleczek i odwróciłam do góry dnem. Moim zdaniem to wystarczy:-)
UsuńSok super, jesienno-zimową porą jak znalazł.
OdpowiedzUsuńHi there! I simply want to give you a big thumbs up for your great
OdpowiedzUsuńinfo you have got right here on this post.
I am returning to your web site for more soon.