Translate

poniedziałek, 10 października 2016

Szparagi w szynce z sosem chrzanowym (szybka przystawka)

Przepis na tą przystawkę mam od sąsiadki Moniki. Robi się ją w 5 min i jest mega smaczna ... Dzięki dodaniu do majonezu chrzanu przystawka, nie jest ciężka i lekko zaostrza apetyt. Moim gościom bardzo przypadła do gustu.

Składniki:
2 słoiki szparagów
300 g szynki konserwowej w plastrach
6 łyżek majonezu
3-4 łyżeczki chrzanu (najlepiej dodać do smaku)


Wykonanie:
  1. Majonez mieszamy z chrzanem - sos chrzanowy mamy gotowy.
  2. Każdy plaster szynki smarujemy dosyć obficie sosem chrzanowym. Następnie na środek kładziemy szparagi i zwijamy. Raptem 5 minut roboty i przystawkę która niejednemu zasmakuje mamy gotową:-)
 Smacznego
PODPIS   



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj