Translate

czwartek, 20 października 2016

Sałatka - Pasta na kanapki

Ten przepis może pełnić 2 funkcje.... zarówno sałatki jak i pasty, w zależności czy część składników zetrzemy na tarce czy drobno pokroimy. Sprawdziłam obie opcje i szczerze mówiąc nie wiem, która bardziej mi odpowiada. Polecam ten przepis, na banalnie prostą sałatko-pastę... o dobrze nam znanych smakach :-)

Składniki:
1 mały słoik marynowanych pieczarek (pokrojonych)
200 g żółtego sera
1 puszka kukurydzy
1 czerwona cebula

1/2 słoika zielonych oliwek (ja wzięłam nadziewane ząbkami czosnku)
6 jajek (ugotowanych)
2-3 łyżki majonezu
2-3 łyżeczka chrzanu
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
  1. Ser i jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w drobną kostkę. W zależności czy to ma być pasta na  kanapki czy sałatka.
  2. Cebulą kroimy w bardzo drobną kostkę.
  3. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojone w plasterki oliwki, następnie dokładamy majonez, chrzan. Całość mieszamy.
  4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego    
PODPIS 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj