Składniki:
1 mały słoik marynowanych pieczarek (pokrojonych)
200 g żółtego sera
1 puszka kukurydzy
1 czerwona cebula
1/2 słoika zielonych oliwek (ja wzięłam nadziewane ząbkami czosnku)
6 jajek (ugotowanych)
2-3 łyżki majonezu
2-3 łyżeczka chrzanu
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
- Ser i jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w drobną kostkę. W zależności czy to ma być pasta na kanapki czy sałatka.
- Cebulą kroimy w bardzo drobną kostkę.
- Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojone w plasterki oliwki, następnie dokładamy majonez, chrzan. Całość mieszamy.
- Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)