Translate

poniedziałek, 11 stycznia 2016

Śledzie z sałatką jabłkowo-porową

Publikuję Jeszcze raz :-) jakis chochlik byl u usunął Wpis.

Składniki:
1/2 kg śledzi
2 duże pory
4 jabłek
400 ml śmietany 18%
200 ml jogurtu naturalnego


Wykonanie:
1. Śledzie moczymy w zimnej wodzie (wymieniając wodę kilka razy). Moczymy do momentu aż nie będą dla nas za słone, trzeba próbować i tyle.
2. Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
3. Por kroimy w półkrążki. Następnie do jabłek dodajemy pokrojony por, dokładamy śmietanę i jogurt. Mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
4. Wymoczone śledzie kroimy w 3-4 centymetrowe paski i układamy warstwowo na sałatce najlepiej w szklanym naczyniu (sałatka, śledzie, sałatka, śledzie, sałatka)
Smacznego


6 komentarzy:

  1. Bardzo lubię dodatek selera i pory do wszelkich sałatek;))

    OdpowiedzUsuń
  2. Następny fajny przepis uwielbiam śledzie i ta wersja jest smaczna

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajnie smakuje śledzik, przepis chowam do segregatora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Sałatka brzmi ciekawie, tylko gdzie ten seler ??????

    OdpowiedzUsuń
  5. wszystkie przepisy są super ,dużo wypróbowałam dla mnie są pyszne ...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj