Składniki:
6 jajek
250 g pieczarek
1 por
50 g masła (82% tłuszczu)
pokrojony drobno koperek (może być mrożony) - ilość według uznania
2-3 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu
sól, pieprz
Wykonanie:
- Jajka gotujemy na twardo
- Pieczarki kroimy na pół. Por kroimy w półkrążki. Por z pieczarkami smażymy na maśle (na 50 g) do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- W maszynce do mięsa (na grubym lub średnim sicie) mielimy jajka, następnie usmażony i ostudzony por z pieczarkami. Całość mieszamy.
- Do warzyw dokładamy koper, majonez, chrzan i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Pastę wkładamy do lodówki aby zgęstniało masło.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)