Składniki:
4 garście pęczaku
ok. 200 g pomidorków koktajlowych
3 udka z kurczaka (obrane ze skóry, i wytrybowane z kości)
1 słoik konserwowych pieczarek
2-3 łyżeczki wędzonej papryki w proszku
przyprawa do kurczaka
2-3 łyżeczki dżemu z papryczek chili lub opcjonalnie chili z odrobiną cukru do smaku
pęczek szczypiorku
Wykonanie:
- Pęczak gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
- Mięso z udek kroimy w kostkę, następnie doprawiamy przyprawą do kurczaka, wędzoną papryką i dżemu z papryczek chili. Smażymy na głębokiej patelni.
- Do usmażonego mięsa dokładamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, chwilę jeszcze smażymy ok. 5-10 min.
- Następnie dokładamy, przekrojone na pół pieczarki, ugotowany pęczak i drobno pokrojony szczypiorek. Całość mieszamy.
- Sałatkę można jeść na ciepło lub na zimno jak kto woli:-)
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)