Translate

wtorek, 15 kwietnia 2014

Makaron z sosem gorgonzola i prażonymi migdałami

Smaczny i szybki sposób na makaron:-) polecam kulinarnym leniuchom:-)

Składniki:
250 g sera gorgonzola
500 ml kwaśnej śmietany 18%
duży pęczek natki pietruszki
ok. 2 garści płatków migdałów
sól, pieprz,
gałka muszkatołowa

makaron małe muszelki lub penne (np. malma) (ilość makaronu według uznania)

Wykonanie:
  1. Na suchej patelni podprażamy płatki migdałów (zyskają w ten sposób jeszcze lepszy aromat)
  2. Na głębokiej patelni podgrzewamy śmietanę. Jak już się zagotuje, dodajemy pokrojoną gorgonzolę i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.
  3. Makaron gotujemy al dente (nie płuczemy wodą) i dodajemy do sosu.
  4. Makaron z sosem wykładamy na talerz i posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi.
Smacznego
PODPIS


1 komentarz:

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj