2-3 dojrzałe banany
200-300 g jagód (mogą być dowolne owoce np. brzoskwinie z puszki itp.)
200 ml. jogurtu naturalnego
2 łyżki cukru trzcinowego lub białego
Wykonanie:
- Banany obieramy ze skórki i zamrażamy. Osobno zamrażamy jagody.
- 10-15 min. przed miksowaniem owoców wyjmujemy je z zamrażarki.
- Owoce, jogurt i cukier wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta można dodać jeszcze odrobinę mleka lub jogurtu.
Smacznego
Uwielbiam takie sorbety :) Kojarzą mi się z wakacjami!
OdpowiedzUsuńMmm... Pychota! Świetne na letnie, gorące dni, które mam nadzieję, już niebawem do nas zawitają ;)
OdpowiedzUsuńGenialny deser ! Ale mi ochoty narobiłaś :)
OdpowiedzUsuńWygląda przeepysznie!
OdpowiedzUsuńczekam na latooo ;)
OdpowiedzUsuń