Translate

środa, 10 kwietnia 2013

Sorbet bananowo-jagodowy (domowe lody)

Składniki:
2-3 dojrzałe banany
200-300 g jagód (mogą być dowolne owoce np. brzoskwinie z puszki itp.)
200 ml. jogurtu naturalnego
2 łyżki cukru trzcinowego lub białego







Wykonanie:
  1. Banany obieramy ze skórki i zamrażamy. Osobno zamrażamy jagody.
  2. 10-15 min. przed miksowaniem owoców wyjmujemy je z zamrażarki.
  3. Owoce, jogurt i cukier wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta można dodać jeszcze odrobinę mleka lub jogurtu.
Smacznego
PODPIS

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie sorbety :) Kojarzą mi się z wakacjami!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm... Pychota! Świetne na letnie, gorące dni, które mam nadzieję, już niebawem do nas zawitają ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Genialny deser ! Ale mi ochoty narobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj