Składniki na 4 porcje:
1,5 l rosołu z kury
7 sztuk średniej wielkości ziemniaków
2 puszki kukurydzy
2 średniej wielkości cebule
2 gałązki selera naciowego
1 opakowanie serka apetina o smaku pomidorów z bazylią
1 łyżeczka kurkumy
Dodatkowo:
50 g kukurydzy z puszki (1-2 łyżki na porcję)
1-2 łyżeczki suszonych pomidorów z bazylią
Wykonanie:
- Ziemniaki, seler i cebulę kroimy w kostkę dowolnej wielkości i tak będziemy miksować także nie ma znaczenia jakiej wielkości jest kostka.
- Do garnka wrzucamy pokrojone warzywa, odcedzoną kukurydzę i wlewamy rosół. Całość gotujemy do miękkości... czyli ok. 20 min od chwili zagotowania.
- Po ugotowaniu warzyw dodajemy serek apetina i całość miksujemy na gładki krem. Próbujemy i doprawiamy kurkumą, solą i pieprzem.
- Do miseczek nalewamy zupę, posypujemy kukurydzą i suszonymi pomidorami z bazylią
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)