
Składniki:
8 bułek kajzerek lub innych niedużych bułeczek
ok. 700 g pieczarek
3 cebule
5-6 jajek
ok. 300 g wędliny
2-3 łyżki masła
sól, pieprz
bułka tarta
mleko do namoczenia bułek.
Wykonanie:
- FARSZ: Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Następnie podsmażamy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Wędlinę również kroimy w drobną kostkę i podsmażamy z pieczarkami i cebulą (cebula ma być miękka).
- Farsz studzimy, następnie dodajemy jajka i 2-3 łyżki bułki tartej. Dokładnie mieszamy.
- BUŁKI FASZEROWANIE: Bułki kroimy na pół, po czym wydrążamy z nich środek. Do każdej wydrążonej połówki bułki wkładamy farsz, aż po brzegi.
- Każdą nafaszerowaną bułkę moczymy w mleku (od strony skóry). Musimy to zrobić umiejętnie aby bułka się nie rozpadła. Następnie namoczoną bułkę obtaczamy w bułce tartej.
- Smażymy na oleju na złoty kolor.
Aż mi ślinka pociekła :D
OdpowiedzUsuń