
Składniki:
5 jajek
1 por
ok. 150-200 g wędliny (np. pieczonego schabu)
słoik ogórków kiszonych
1 kwaskowato-słodkie jabłko (twarde i duże)
1 puszka kukurydzy
3 łyżeczki musztardy francuskiej
2 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
- Por kroimy w cienkie pół krążki. Jabłko obieramy ze skóry, a kukurydzę odcedzamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo.
- Wędlinę, jabłko, jajka i ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki mieszamy ze sobą, następnie dodajemy majonez musztardę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Wstawiamy do lodówki na min. 30 min. aby smaki się przegryzły.
Smacznego
Podobny wpis dziś u mnie, pyszna sałatka :)
OdpowiedzUsuńsałatka bardzo smakowała całej rodzinie,super przepis na pewno będzie częściej na moim stole:)
OdpowiedzUsuń