Składniki:
opakowanie makaronu penne (kolorowego) - ja użyłam świderków, bo akurat je miałam
pęczek świeżej bazylii
500 g pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
opakowanie pikantnych krakersów
2 opakowania sera pleśniowego (z niebieską pleśnią np. Lazur)
sos do sałatek włoski (np. knorr),
sól, pieprz
Wykonanie:
- Makaron ugotować, a krakersy pokruszyć. Bazylię porwać lub pokroić na paseczki (krojona bazylia szybko ciemnieje). Pomidorki przekroić na pół, zaś ser pokruszyć. Sosik rozmieszać w oliwie z pierwszego tłoczenia, dodać czosnek.
- Wszystkie składniki razem wymieszać
przyznam, że połączenie makaronu i krakersów brzmi intrygująco, warto spróbować.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
6niebo