Składniki:
2 słoiczki selera konserwowego
200 g żółtego sera
4 jajka
1 puszka ananasa w kawałkach
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie)
sól, pieprz
Wykonanie:
- Jajka gotujemy na twardo. Następnie ser i jajka kroimy w drobną kostkę (najlepiej wielkości kukurydzy).
- Seler i ananasa odsączamy z zalewy. Dodatkowo seler można przepłukać wodą i dobrze odcisnąć (nie będzie się tak mocno sklejał, poza tym sałatka nie rozwodni się jak go odciśniemy z wody)
- Wszystkie składniki razem mieszamy. Dodajemy majonez i doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie musztardą do smaku.
- Sałatkę przekładamy do pojemnika i wkładamy do lodówki, aby się schłodziła, a smaki przegryzły.
Świetna sałatka, klasyczna opcja imprezowa! :D
OdpowiedzUsuń