
Składniki:
ok 500-700 ml rosołu lub bulionu warzywnego
1 duża cukinia
1 cebula
200 g sera pleśniowego brie
100 ml śmietany 36%
1 łyżka masła
1 łyżka skrobi kukurydzianej lub mąki pszennej
można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym
Wykonanie:
- Z cukinii wydrążamy gniazdo nasienne, następnie cukinię i cebulę kroimy w kostkę.
- Na maśle przesmażamy warzywa, po czym dodajemy je do rosołu. Całość gotujemy do miękkości.
- Ser kroimy w kostkę i dorzucamy do gotującej się zupy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Do zupy wlewamy rozmieszaną ze śmietaną mąkę kukurydzianą, aby zagęścić zupę (jeżeli uznamy, że po zmiksowaniu będziemy mieli wystarczająco gęstą zupę, to zagęszczanie możemy pominąć) - Chwilę gotujemy, po czym całość miksujemy na gładki krem.
Smacznego

Też lubię dodatek sera do zup - powoduje że zupa robi się fantastycznie kremowa.
OdpowiedzUsuńSuper, zapowiada się wspaniale :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńAccessible on PC, PlayStation 4, Xbox One & Mac.
OdpowiedzUsuń