200 g dorsza (filet) lub innej białej ryby
3 garści porwanej salaty lodowej
kilka zielonych oliwek (opcjonalnie)
2 suszone pomidory z oliwy
1 mała cukinia
3-5 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżeczka tymianku
sos do sałatek (paprykowo-ziołowy)
1 łyżka soku z cytryny
Wykonanie:
- Cukinię kroimy na półplasterki i podsmażamy na oliwie. Dodajemy dorsza pokrojonego w kostkę i smażymy, po czym doprawiamy solą i pieprzem ( musimy uważać aby dorsz się nie rozpadł). Cukinia musi być al dente
- Na talerzu układamy sałatę, na nią kładziemy usmażonego dorsza i cukinię. Następnie dokładamy suszone pomidory pokrojone w cienkie paski i oliwki przekrojone na pół
- SOS: tymianek, 3 łyżki oliwy, sos do sałatek i cytrynę razem mieszamy. Warzywa polewamy sosem i sałatkę można jeść.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)