Translate

poniedziałek, 6 maja 2013

Sałatka na ciepło z dorszem i cukinią

Składniki na 2 porcje:
200 g dorsza (filet) lub innej białej ryby
3 garści porwanej salaty lodowej
kilka zielonych oliwek (opcjonalnie)
2 suszone pomidory z oliwy
1 mała cukinia
3-5 łyżek oliwy z oliwek

                                                      1 łyżeczka tymianku
                                                      sos do sałatek (paprykowo-ziołowy)
                                                      1 łyżka soku z cytryny

Wykonanie:
  1. Cukinię kroimy na półplasterki i podsmażamy na oliwie. Dodajemy dorsza pokrojonego w kostkę i smażymy, po czym doprawiamy solą i pieprzem ( musimy uważać aby dorsz się nie rozpadł). Cukinia musi być al dente
  2. Na talerzu układamy sałatę, na nią kładziemy usmażonego dorsza i cukinię. Następnie dokładamy suszone pomidory pokrojone w cienkie paski i oliwki przekrojone na pół
  3. SOS: tymianek, 3 łyżki oliwy, sos do sałatek i cytrynę razem mieszamy. Warzywa polewamy sosem i sałatkę można jeść.
Smacznego
PODPIS

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj