Szaszłyki mogą być pieczone w piekarniku, ale ze względu na sezon grillowy, równie dobrze mogą być grillowane... pewnie będą jeszcze smaczniejsze
Składniki:
1-1,3 kg mięsa z udek kurczaka
3 duże cebule
500 g pieczarek
ulubiona przyprawa do mięsa
ok. 3-5 łyżek oleju (Rapso)
Dodatkowo:
patyczki do szaszłyków (ja mam długie metalowe)
Wykonanie:
- Mięso z kurczaka pokrojone w kostkę doprawiamy przyprawą do mięsa
- Każdą cebulę dzielimy na 4 części i oddzielamy pojedyncze warstwy, następnie doprawiamy olejem i tą samą przyprawą którą użyliśmy do kurczaka
- Na każdy patyczek nabijamy mięso, cebulę, pieczarkę (jak jest duża to dzielimy na pół), mięso, cebulę itp. aż do wykończenia składników.
- Tak przygotowane szaszłyki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30-40 min. na środkowej półce. Takie szaszłyki mogą być również pieczone na grillu.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)