Translate

piątek, 10 października 2014

Sałatka z pora i jabłek (prosta i szybka - idealna do mięsa)


Sałatka bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Kwaskowaty posmak jabłka i ostrość pora sprawia, że idealnie pasuje jako dodatek do mięs.




Składniki:
1 duże kwaśne jabłko
2 średniej wielkości pory
2 łyżki majonezu
400 ml jogurtu greckiego
sól, pieprz


Wykonanie:
  1. Jabłko obieramy, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach
  2. Por kroimy w półkrążki (białe części i niewielką ilość jasno zielonej części)
  3. Wszystkie składniki razem mieszamy, następnie doprawiamy solą i pieprzem
Smacznego
PODPIS

2 komentarze:

  1. Pyszna, uwielbiam takie surówki do obiadu, samo zdrowie:)

    lekcjewkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż mi ślinka cieknie, muszę coś zjeść :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj