Boczniaki wyhodowałam sama dlatego nie podaję gramatury potrzebnej do tego przepisu, zresztą każdy ma większy lub mniejszy apetyt na grzybki. Polecam ten przepis dla wszystkich amatorów panierowanych grzybów. Szybki, prosty obiad, w sam raz na bezmięsny piątek:-) Jako dodatek sprawdzi się pikantno-słodki sos chili.
Składniki:
boczniaki
1-2 jajka
1 łyżka mleka
bułka tarta
sól, pieprz
Wykonanie:
- Boczniaki myjemy i odcinamy od kapeluszy nóżki (bo są twarde)
- Kapelusze doprawiamy solą i pieprzem.
- Jajka roztrzepujemy z mlekiem i zaczynamy panierowanie. Kapelusze maczamy w jajku następnie posypujemy bułką tartą i smażymy na oleju, jak kotlety.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)