Translate

wtorek, 15 listopada 2016

Pasta jajeczna z groszkiem

 Co tu pisać ... kolejna propozycja z jajem:-)

Składniki
5 jajek
1 puszka groszku konserwowego
1 cebula czerwona
2 ząbki czosnku
1 łyżka majonezu
4 łyżeczki musztardy francuskiej


Wykonanie:
  1. Groszek odcedzamy z zalewy, następnie groszek rozgniatamy widelcem.
  2. Jajka gotujemy na twardo ścieramy na tarce o grubych oczkach. 
  3. Rozgnieciony groszek i czosnek, starte jajka, majonez i musztardę mieszamy razem w miseczce. Doprawiamy solą i pieprzem. Pastę najlepiej schłodzić min. 30 min. w lodówce, aby smaki się przegryzły.
Smacznego
PODPIS                                                                                                                                                                      

1 komentarz:

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj