
Składniki:
surowe ciasto drożdżowe na pizze (można skorzystać z tego przepisu na pizze - klik)
200 g wędliny w plasterkach
150 g sera zółtego w plastrach
150 g sera żółtego tartego
1 cebula
ketchup lub dowolny sos pomidorowy
Wykonanie:
- Ciasto rozwałkowujemy na kształt prostokąta, po czym całość smarujemy sosem pomidorowym.
- Następnie układamy warstwami plasterki sera żółtego, plasterki wędliny i pokrojoną w piórka cebulę (składniki układamy na całości ciasta zostawiając 5 cm wolnego ciasta wzdłuż dłuższego boku - tak jak na roladę)
- Następnie całość posypujemy startym na grubych oczkach serem. Ciasto ze wszystkimi składnikami zwijamy, jak roladę. Następnie kroimy na grube ok 3 cm plastry - to będą nasze bułeczki.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C do ładnego zrumienienia.
Smacznego
Robiłem kiedyś takie w foremkach do muffinek. Są świetne! Ketchupik do tego! Mniam! Niestety .... teraz odchudzamy się;) Gotuję z aplikacją kcalmar.
OdpowiedzUsuń