Translate

czwartek, 13 października 2016

Mozzarella z mięsem mielonym


Smażone na głębokim tłuszczu mięso nadziane serem, który po przekrojeniu wypływa... takie połączenie nie może nie smakować.

Składniki:
1/2 kg mięsa wołowego
1/2 kg mięsa z indyka
2 jajka
1/2 op. przyprawy do indyka do np. po staropolsku (będzie wtedy miała taki lekko ziołowy smak)

3 łyżki bułki tartej (opcjonalnie do masy)
bułka tarta do obtoczenia
2 op. mozzarelli mini
olej do smażenia

Wykonanie:
  1. Mięso mieszamy z jajkami, przyprawą do indyka i bułką tartą (wyrabiamy tak jak na mielone).
  2. Każdą kulkę mozzarelli dokładnie obtaczamy mięsem.
  3. Następnie każdą kulę mięsa panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu, niezbyt długo aby mozzarella nie wypłynęła.
Smacznego

        PODPIS

3 komentarze:

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj