
Składniki:
1/2 kg mięsa wołowego
1/2 kg mięsa z indyka
2 jajka
1/2 op. przyprawy do indyka do np. po staropolsku (będzie wtedy miała taki lekko ziołowy smak)
3 łyżki bułki tartej (opcjonalnie do masy)
bułka tarta do obtoczenia
2 op. mozzarelli mini
olej do smażenia
Wykonanie:
- Mięso mieszamy z jajkami, przyprawą do indyka i bułką tartą (wyrabiamy tak jak na mielone).
- Każdą kulkę mozzarelli dokładnie obtaczamy mięsem.
- Następnie każdą kulę mięsa panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu, niezbyt długo aby mozzarella nie wypłynęła.
Smacznego
wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńW smaku również jest super. Polecam
UsuńWygląda wspaniale! :) Muszę wypróbować ;D
OdpowiedzUsuń