Translate

środa, 29 marca 2017

Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym

impresjasmaku
Wszystkie użyte składniki są z aktualnej gazetki promocyjnej Biedronki :-) Różnego rodzaju gazetki promocyjne można przejrzeć na stronie gazetkapromocyjna.com.pl

Składniki:
1/2 sera sałatkowego np. Islos
1 op. czyli 100g wędzonego pstrąga łososiowego np. SuperFish
2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka chrzanu
3-4 jajka np. Ale Jaja
1 op. kiełków brokułu
1 ogórek szklarniowy
1/2 małego pęczka koperku


Wykonanie:

  1. Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupki i kroimy wzdłuż na pół. Po czym z każdej połówki wydrążamy żółtko.
  2. W miseczce rozgniatamy na gładka masę połowę opakowania sera sałatkowego, żółtka, majonez i chrzan. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pstrąga i drobno posiekany koperek, całość dokładnie mieszamy.
  3. Do każdej połówki jajka wkładamy 1,5 łyżeczki farszu. 
  4. Ogórek kroimy w drobna kostkę.
  5. Na półmisku układamy kiełki brokułu (w kształt gniazdek). Do środka każdego gniazdka wrzucamy pokrojonego w kostkę ogórka. Następnie na niego układamy jajka.


Smacznego
PODPIS
Biedronka

impresjasmaku

1 komentarz:

  1. Świetna propozycja na tegoroczne święta. I ten sposób podania. Super :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj