Składniki:
1/2 sera sałatkowego np. Islos
1 op. czyli 100g wędzonego pstrąga łososiowego np. SuperFish
2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka chrzanu
3-4 jajka np. Ale Jaja
1 op. kiełków brokułu
1 ogórek szklarniowy
1/2 małego pęczka koperku
Wykonanie:
- Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupki i kroimy wzdłuż na pół. Po czym z każdej połówki wydrążamy żółtko.
- W miseczce rozgniatamy na gładka masę połowę opakowania sera sałatkowego, żółtka, majonez i chrzan. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pstrąga i drobno posiekany koperek, całość dokładnie mieszamy.
- Do każdej połówki jajka wkładamy 1,5 łyżeczki farszu.
- Ogórek kroimy w drobna kostkę.
- Na półmisku układamy kiełki brokułu (w kształt gniazdek). Do środka każdego gniazdka wrzucamy pokrojonego w kostkę ogórka. Następnie na niego układamy jajka.
Smacznego

Świetna propozycja na tegoroczne święta. I ten sposób podania. Super :)
OdpowiedzUsuńWczoraj mielismy mala imprezę rodzinną Musiałam przygotować jakieś przystawki.Tak na szybko. Mało skomplikowane, szybciutkie a jednocześnie zaskakujące. Zdecydowałam sie na te jajeczka. Pochwalę,ze jajeczka bardzo szybko zniknęły ze stołu i wszystkim smakowały :)
OdpowiedzUsuńTak na marginesie to czekam na kolejne wpisy na blogu.Dawno już się nie pojawiały.Rozumiem,że są wakacje ale nieładnie tak zaniedbywać stałych czytelników ;)