Translate

niedziela, 4 września 2016

Sałatka z tuńczyka z ananasem i quinoą

Super prosta, super szybka sałatka... Dobra na kolację, jako drugie śniadanie lub dla niespodziewanych gości. Chyba już łatwiej się nie da ....

Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka pokrojonego ananasa

3/4 szklanki kaszy quinoa lub kuskus
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy

Wykonanie:
  1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  2. Do miski wrzucamy odsączone z zalewy składniki: czyli kukurydza, fasola, ananas i tuńczyk. Następnie dokładamy quinoę, majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. Przed podaniem schłodzić w lodówce min. 30 min. aby smaki się przegryzły.
Smacznego
PODPIS

2 komentarze:

  1. Kocham komosę! A ta sałatka jest nieziemska. :)
    Zapraszam na swój blog. :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. A czy słyszeliście o ekspresowej tarcie z płatków owsianych z fetą i warzywami ?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj