Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka pokrojonego ananasa
3/4 szklanki kaszy quinoa lub kuskus
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
Wykonanie:
- Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
- Do miski wrzucamy odsączone z zalewy składniki: czyli kukurydza, fasola, ananas i tuńczyk. Następnie dokładamy quinoę, majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Przed podaniem schłodzić w lodówce min. 30 min. aby smaki się przegryzły.
Smacznego
Kocham komosę! A ta sałatka jest nieziemska. :)
OdpowiedzUsuńZapraszam na swój blog. :) https://jaglusia.wordpress.com/
A czy słyszeliście o ekspresowej tarcie z płatków owsianych z fetą i warzywami ?
OdpowiedzUsuń