Składniki:
1 kalafior
1/2 kg mięsa z udek kurczaka (bez kości) lub piersi kurczaka
1 puszka kukurydzy
ok. 200 g pieczarek
pęczek szczypiorku lub koperku
5 jajek
1 op. jogurtu naturalnego ok 150 - 190 ml.
3 - 4 łyżki majonezu
Wykonanie:
- Kalafiora gotujemy al dente i dzielimy na małe różyczki.
- Kurczaka kroimy w kostkę przeprawiamy przyprawą curry do kurczaka i smażymy. Następnie pieczarki kroimy na pół lub na 4 w zależności od wielkości pieczarek i również smażymy z przyprawą curry.
- Jajka gotujemy na twardo, następnie kroimy w kostkę.
- Do miski wrzucamy kukurydzę (oczywiście odsączoną), usmażonego kurczaka z pieczarkami i ugotowanego kalafiora.
- Następnie dorzucamy drobno pokrojony szczypior, majonez i jogurt. Mieszamy do połączenia się składników. W razie konieczności doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
Wygląda super, będę robić.
OdpowiedzUsuń