Składniki:
1/2 kg twarogu
ok. 4 dużych ziemniaków
1 cebula
3 krótkie laski kiełbasy lub ok. 200 g wędzonego boczku
3 jajka
100 g żółtego sera
opakowanie ciasta francuskiego
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
- Cebulę i kiełbasę (lub boczek) pokroić w drobną kostkę, po czym usmażyć na patelni.
- Ziemniaki ugotować, następnie zmielić z twarogiem maszynką do mięsa na drobnym sicie. Ziemniaki z serem wymieszać z cebulą, kiełbasą i jajkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Ciasto francuskie wyłożyć na blachę do pieczenia, następnie wlać na nie masę ziemniaczano serową. Całość posypać drobno startym żółtym serem.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30 min. Do ładnego zrumienienia
Smacznego
Pysznie to wygląda :-)Pozdrawawiam i zapraszam do mnie
OdpowiedzUsuńhttp://www.mecooks.com