Translate

piątek, 9 września 2016

Tarta ziemniaczano serowa

Jesteście miłośnikami pierogów ruskich, a nie lubicie ich lepić... Tak... to ten przepis jest stworzony dla was. Zamiast ciasta francuskiego można użyć ciasto drożdżowe, jednak co tu ukrywać z ciastem francuskim jest szybciej i mniej roboty. Decyzja należy do was:-) Smacznego życzę moi drodzy czytelnicy.

Składniki:
1/2 kg twarogu
ok. 4 dużych ziemniaków
1 cebula
3 krótkie laski kiełbasy lub ok. 200 g wędzonego boczku

3 jajka
100 g żółtego sera
opakowanie ciasta francuskiego
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
  1. Cebulę i kiełbasę (lub boczek) pokroić w drobną kostkę, po czym usmażyć na patelni.
  2. Ziemniaki ugotować, następnie zmielić z twarogiem maszynką do mięsa  na drobnym sicie. Ziemniaki z serem wymieszać z cebulą, kiełbasą i jajkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Ciasto francuskie wyłożyć na blachę do pieczenia, następnie wlać na nie masę ziemniaczano serową. Całość posypać drobno startym żółtym serem.
  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30 min. Do ładnego zrumienienia
       Smacznego 
PODPIS                                                                                                                                       
             

1 komentarz:

  1. Pysznie to wygląda :-)Pozdrawawiam i zapraszam do mnie
    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj