Składniki:
1 op. ciasta francuskiego
ok 500-600g piersi z indyka lub kurczaka
1 jajko
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 główki kapusty pekińskiej
pęczek szczypiorku
przyprawa do mięsa mielonego
Wykonanie:
- Mięso, cebulę i czosnek mielimy, następnie dodajemy jajko i doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego lub delikatem.
- Ciasto francuskie rozwijamy, następnie smarujemy na nim cienką warstwę doprawionego mięsa (uwaga: surowego). Mięso rozkładamy tak, aby został pasek ok. 3 cm z jednej strony ciasta.
- Kapustę pekińską i szczypior drobno kroimy i odrobinę solimy. Po czym warzywa wykładamy na mięso. Tak jak na zdjęciu poniżej.
- Ciasto ciasno zwijamy jak roladę. Następnie nacinamy ciasto, aby po upieczeniu się łatwiej kroiło i nie kruszyło się tak mocno.
- Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 40-50 min. do ładnego zrumienienia.
Smacznego
Świetnie wygląda, musi być pyszna taka roladka!
OdpowiedzUsuńPomysłowo i jak pięknie się prezentuje ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie https://www.facebook.com/ciastovelove/?fref=ts