Składniki na 2 porcje:
3-4 nieduże buraki
1/2 opakowania sera fety
100 g ciecierzycy z puszki
1 marchewka
2 łyżki miodu
sok z cytryny
1 łyżka masła
Wykonanie:
- Buraki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
- Marchewkę obieramy ze skóry, następnie obieraczką do warzyw strugamy długie paski. Na patelnie wrzucamy masło, miód, marchewkę i ciecierzycę. Chwilę dusimy do preferowanej miękkości. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
- Ugotowane buraki obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Fetę również kroimy w kostkę.
- Na półmisek wykładamy buraki, fetę i marchewkę z ciecierzycą. Wszystkie składniki polewamy sosem z patelni na której dusiła się marchewka.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)