Translate

wtorek, 20 września 2016

Pasta z jajek i piersi kurczaka (na kanapki)

Dobrze jest urozmaicić co jakiś czas nudne kanapki. Może propozycja takiej pasty jajecznej wam posmakuje. Najlepiej do past jajecznych używać jajek ekologicznych, smak i kolor o niebo lepszy... czasem nawet 2 żółtka się trafią:-)

Składniki:
2 pojedyncze piersi kurczaka
7 jajek
duży pęczek szczypiorku
6 łyżek sosu paprykowego (klik)

2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
  1. Jajka gotujemy na twardo.
  2. Piersi kurczaka gotujemy w rosole (ja tak zrobiłam) lub smażymy na patelni uprzednio doprawiając solą i pieprzem.
  3. Wszystkie składniki kroimy na mniejsze kawałki. Do jajek i mięsa dodajemy sos paprykowy i majonez, następnie miksujemy blenderem na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  4. Szczypior drobno kroimy i mieszamy z pastą. Gotowe.
Smacznego 
    
PODPIS

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj