
Pamiętajmy im więcej wysiłku włożymy w ugotowanie dobrego rosołu tym zupa będzie smaczniejsza. Nie polecam tutaj pójścia na skróty i użycia rosołku z kostki.
Składniki:
2 l rosołu
5 buraków z łodyżkami
5 ziemniaków
4 marchewki ( mogą być z rosołu)
2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18% (opcjonalnie)
Wykonanie:
- Buraki i ziemniaki kroimy w równą kostkę. Łodyżki buraków kroimy na małe kawałki (ok. 1-2cm)
- Do gotującego się rosołu wrzucamy pokrojone buraczki, następnie pod koniec gotowania dokładamy do nich ziemniaki, łodyżki i marchewki. Wszystkie warzywa gotujemy do miękkości
- W zasadzie zupa jest gotowa. Można do niej dodać śmietanę lub osobno dodawać śmietanę do każdej porcji, oczywiście można ja również pominąć.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)