Translate

wtorek, 6 sierpnia 2013

Zupa buraczkowa



Pamiętajmy im więcej wysiłku włożymy w ugotowanie dobrego rosołu tym zupa będzie smaczniejsza. Nie polecam tutaj pójścia na skróty i użycia rosołku z kostki.



Składniki:
2 l rosołu
5 buraków z łodyżkami
5 ziemniaków
4 marchewki ( mogą być z rosołu)
2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18% (opcjonalnie)


Wykonanie:
  1. Buraki i ziemniaki kroimy w równą kostkę. Łodyżki buraków kroimy na małe kawałki (ok. 1-2cm)
  2. Do gotującego się rosołu wrzucamy pokrojone buraczki, następnie pod koniec gotowania dokładamy do nich ziemniaki, łodyżki i marchewki. Wszystkie warzywa gotujemy do miękkości
  3. W zasadzie zupa jest gotowa. Można do niej dodać śmietanę lub osobno dodawać śmietanę do każdej porcji, oczywiście można ja również pominąć.
Smacznego
PODPIS

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj