Warzywa zrobione w ten sposób jemy bardzo często, oczywiście jako dodatek do mięsa. Warzywa możemy dodać takie jakie lubimy, nie podaję ilości, bo oczywiście kroimy tyle warzyw na ile mamy apetyt...Z niezjedzonych warzyw można zrobić zupę krem (to taka podpowiedź dla tych co nie lubią marnować jedzenia):-)
Składniki:
buraki
ziemniaki
marchew
pietruszka
seler
tymianek
przyprawa do pieczonych ziemniaków
olej
Wykonanie:
- Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w grube słupki. Przekładamy do miski i wlewamy odrobinę oleju i posypujemy przyprawą do ziemniaków i tymianek.
- Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ok. 40-50 min. w temperaturze 220 C (UWAGA: Z WŁĄCZONYM TERMOOBIEGIEM)
Smacznego

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)