Translate

piątek, 16 września 2016

Pieczone warzywa

Warzywa zrobione w ten sposób jemy bardzo często, oczywiście jako dodatek do mięsa. Warzywa możemy dodać takie jakie lubimy, nie podaję ilości, bo oczywiście kroimy tyle warzyw na ile mamy apetyt...
Z niezjedzonych warzyw można zrobić zupę krem (to taka podpowiedź dla tych co nie lubią marnować jedzenia):-)



Składniki:
buraki
ziemniaki
marchew
pietruszka
seler
tymianek

przyprawa do pieczonych ziemniaków
olej

Wykonanie:
  1. Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w grube słupki. Przekładamy do miski i wlewamy odrobinę oleju i posypujemy przyprawą do ziemniaków i tymianek.
  2. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ok. 40-50 min. w temperaturze 220 C (UWAGA: Z WŁĄCZONYM TERMOOBIEGIEM)
Smacznego 
PODPIS 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj