
Składniki:
2 kg karkówki
ok.700 g pieczarek
300 g ketchupu pikantnego
ulubiona przyprawa do mięsa np. Delicat
2 papryki
Wykonanie:
- Karkówkę kroimy w plastry i przyprawiamy np. Delicatem. Następnie karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym (najlepiej na zakładkę).
- Pieczarki kroimy na 4 części, zaś paprykę w kostkę. Warzywa dusimy na patelni, aby pozbyć się nadmiaru wody. W między czasie pieczarki z papryką solimy i pieprzymy. Jak warzywa zmiękną odlewamy od nich wodę i dodajemy ketchup. smażymy jeszcze 2 min. i wykładamy na karkówkę. Ja akurat miałam tak duże naczynie, że wyszła mi jedna warstwa mięsa i jedna warzyw, ale mięso z warzywami można układać warstwowo karkówka, warzywa, karkówka, warzywa itd. do wykończenia składników.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 1,5 h.
Smacznego 

i karkówkę i pieczarki uwielbiam - idealne danie dla mnie
OdpowiedzUsuń