Translate

czwartek, 6 października 2016

Szaszłyki ze śliwką

Połączenie mięsa wołowego i śliwek to jest to co lubię. Z samego mięsa wieprzowego nie wyszły by pewnie takie pyszne. Gorąco polecam ten przepis.... PYSZNE!!!

Składniki:
1/2 kg mielonego mięsa wołowego
1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego
ok. 200 g suszonych śliwek

2 jajka
przyprawa do mięsa np. Delicat
patyczki do szaszłyków

Wykonanie:
  1. Mięso mieszamy z jajkami i przyprawą (tak jak na mielone).
  2. Na każdy patyczek od szaszłyka nadziewamy 3 śliwki, następnie oblepiamy je szczelnie mięsem (cienką warstwą).
  3. Gotowe szaszłyki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na ok. 30 min (tak aby był mocno rumiany kolor).
Smacznego
    PODPIS

3 komentarze:

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj