Translate

czwartek, 29 września 2016

Biała kiełbasa zapiekana z kapustą i ziemniakami

Proste swojskie jadło... bo nie zawsze musi być ładnie i zdrowo... ale tego głośno nie powinnam mówić... bo dzisiaj wszystko musi być fit i eko .... :-)

Składniki:
4-6 lasek białej kiełbasy (surowej, b. dobrej jakości)
4-6 ziemniaków
3 cebule

1/3 kapusty pekińskiej
1 szklanka rosołu
przyprawa do pieczonych ziemniaków
ok 2-3 łyżek oleju

Wykonanie:
  1. Ziemniaki obieramy następnie kroimy w centymetrową kostkę. Kapustę drobno ciekamy, cebulę kroimy w piórka. Warzywa wrzucamy do miski i doprawiamy odrobiną oleju i przyprawą do pieczonych ziemniaków. Następnie warzywa przekładamy na blachę do pieczenia i podlewamy rosołem.
  2. Na warzywa wykładamy kiełbaski.
  3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 40-50 min (Uwaga z włączonym termoobiegiem) 
         Smacznego
PODPIS                                                                                                                                                               
impresjasmaku

3 komentarze:


  1. Iza bardzo dziękuję Ci za ten przepis bo zapiekanka okazała się pyszna i zjedliśmy ją z wielką przyjemnością.Lubię takie smaki i czekam na coś równie smacznego.Pozdrawiam Cię serdecznie.Jola.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No to super Cieszę się. Takie słowa są bardzo motywujące dla mnie. Pozdrawiam.

      Usuń
  2. Nie do końca moje smaki, ale biorąc pod uwagę pogodę skusiłam się i było warto! Więcej takich przepisów trzeba :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj