Translate

poniedziałek, 13 maja 2013

Pasta z soczewicy, marchewki i marynowanej papryki na kanapki

Ta pasta to kolejna alternatywa na nieco inne kanapki.

Składniki:
100 g zielonej lub czerwonej soczewicy
2 marchewki
1 cebula
1/2 słoika marynowanej papryki
szczypiorek (ilość według uznania)
                                                      sól, pieprz


Wykonanie:
  1. Soczewicę gotujemy do miękkości (bez soli). W przypadku zielonej lepiej ją przed gotowaniem namoczyć ok. 1 h.
  2. Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach, a cebulę kroimy na drobną kostkę. Całość smażymy  do miękkości. Do warzyw dodajemy soczewicę i jeszcze chwilę podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem, po czym wszystkie składniki miksujemy
  3. Paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do zmiksowanej soczewicy z warzywami. Szczypiorek kroimy drobno i dodajemy do reszty składników. Mieszamy i pasta jest gotowa.
Smacznego
PODPIS

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj