Translate

środa, 8 maja 2013

Śledzie w curry z ananasem

 Składniki:
600-700 g płatów śledziowych
1 puszka ananasa w kawalkach
1 opakowanie curry w proszku
2 średnie cebule
3 łyżki majonezu
300 ml kwaśnej śmietany 18%
                                                      sól, pieprz


Wykonanie:
  1. Sos curry: majonez, śmietanę i curry mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i sos do śledzi mamy gotowy
  2. Śledzie kroimy w centymetrowe paski (na ukos), zaś cebulę kroimy w drobną kostkę.
  3. W misce lub pojemniku układamy warstwowo: sos, śledzie, cebula, ananas, sos, śledzie... itd. Na samej górze musi być sos. Tak przygotowane śledzie odstawiamy na min. 1-2 h do lodówki aby składniki się "przegryzły".
Smacznego
PODPIS


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj