Translate

piątek, 22 marca 2013

Naleśniki z kurczakiem i warzywami pod pierzynką z sera


Najbardziej czasochłonne w tym daniu są naleśniki. Pamiętajmy o wybraniu wystarczająco dużego naczynia do zapiekania (niestety ja o tym zapomniałam i musiałam zrolowane naleśniki przekładać;-/)



Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
1-2 jajka
mąka
woda
mleko
sól
Pozostałe:
1-2 pojedyncze piersi kurczaka
1 op. mieszanki warzyw (np. włoskie)
1 op. sosu serowego
przyprawa do mięs
200 g sera żółtego

Wykonanie:
  1. Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy (mleko i woda w proporcjach 2:1). Ciasto musi być niezbyt gęste aby dobrze rozprowadzało się na patelni. Smażymy naleśniki (nie mogą być zbyt grube bo będą pękać przy zwijaniu)
  2. Piersi kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Dodajemy warzywa i smażymy do miękkości, doprawiamy do smaku.
  3. Sos przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu. Ścieramy ser na grubych oczkach.
  4. Na każdy usmażony naleśnik kładziemy farsz i zwijamy. Kładziemy w naczyniu do zapiekania. Zalewamy sosem i posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C 20 min.
Smacznego





2 komentarze:

  1. Pychotka ... pięknie wyglądająca potrawa, dla gosci idealna.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj