Składniki:
1-1,5 l rosołu z kury
6 dużych cebul
2 duże marchewki
gałka muszkatołowa
sól pieprz
Wykonanie:
- Do garnka z rosołem wrzucamy pokrojone w kostkę cebule i marchewki. Gotujemy do miękkości.
- Jak już wszystko będzie miękkie miksujemy blenderem na jednolitą masę. Doprawiamy gałką muszkatołową i pieprzem, w razie potrzeby również solą. Chwilę gotujemy. Gotowe.
Grzanki do zupy:
Bagietkę kroimy pod ukosem aby chlebki były dłuższe. Na każdą kromkę kładziemy plasterek sera i zapiekamy w piekarniku 180 C tak aby chlebki się zarumieniły, a ser roztopił.
Smacznego
Co było na drugie danie? :)
OdpowiedzUsuńI don't know whether it's just me or if everyone else experiencing problems with your website.
OdpowiedzUsuńIt appears like some of the written text on your posts are running off the
screen. Can somebody else please comment and let me
know if this is happening to them too? This may be a problem with my internet browser
because I've had this happen previously. Kudos