Translate

niedziela, 17 marca 2013

Pieczone ziemniaczki

Takie ziemniaczki pasują do wielu dań mięsnych. Można je również potraktować jako zdrowszą alternatywę dla frytek.






Składniki:
ziemniaki
przyprawa do ziemniaków
olej


Wykonanie:

  1. Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki lub ćwiartki. Polewamy odrobiną oleju i posypujemy przyprawą do ziemniaków, mieszamy. Pieczemy na papierze do pieczenia w 200 C 20 min z włączonym termoobiegiem.
Smacznego


11 komentarzy:

  1. po 20 minutach ziemniaki sa jeszcze surowe, trzeba piec przynajmniej 50 min.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak się piecze z ustawionym termoobiegiem to są dobre (o czym napisałam w przepisie). Są miękkie i chrupiace... to jest naprawdę wielokrotnie sprawdzony przepis:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne. Można, jak ktoś lubi, zrobić do nich sos śmietanowo-czosnkowy. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten sos, jak jego robisz?

      Usuń
    2. tu masz link
      http://impresjasmaku.blogspot.com/2013/03/sos-czosnkowo-koperkowy.html
      koperem można pominąć jak ktoś nie lubi

      Usuń
    3. link jest nieaktywny a przez brak mozliwosci kopiowania nie mozna otworzyc go w drugiej karcie ...

      Usuń
    4. http://impresjasmaku.blogspot.com/2013/03/sos-czosnkowo-koperkowy.html
      z lewej strony jest wyszukiwarka wystarczy wpisać sos wyświetlą się wszystkie sosy (na drugiej stronie na samej górze jest sos czosnkowo-koperkowy)

      Usuń
  4. jakimi ziolami czy przyprawami mozna zastapic przyprawe do ziemniakow

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. może być ulubiona przyprawa do mięsa, lub sól, pieprz, papryka i tymianek, oregano

      Usuń

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj