Składniki:
ziemniaki
przyprawa do ziemniaków
olej
Wykonanie:
- Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki lub ćwiartki. Polewamy odrobiną oleju i posypujemy przyprawą do ziemniaków, mieszamy. Pieczemy na papierze do pieczenia w 200 C 20 min z włączonym termoobiegiem.
Smacznego
po 20 minutach ziemniaki sa jeszcze surowe, trzeba piec przynajmniej 50 min.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Jak się piecze z ustawionym termoobiegiem to są dobre (o czym napisałam w przepisie). Są miękkie i chrupiace... to jest naprawdę wielokrotnie sprawdzony przepis:-)
OdpowiedzUsuńPyszne. Można, jak ktoś lubi, zrobić do nich sos śmietanowo-czosnkowy. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńTen sos, jak jego robisz?
UsuńJak sie robi ten sosik?
Usuńtu masz link
Usuńhttp://impresjasmaku.blogspot.com/2013/03/sos-czosnkowo-koperkowy.html
koperem można pominąć jak ktoś nie lubi
link jest nieaktywny a przez brak mozliwosci kopiowania nie mozna otworzyc go w drugiej karcie ...
Usuńhttp://impresjasmaku.blogspot.com/2013/03/sos-czosnkowo-koperkowy.html
Usuńz lewej strony jest wyszukiwarka wystarczy wpisać sos wyświetlą się wszystkie sosy (na drugiej stronie na samej górze jest sos czosnkowo-koperkowy)
idealne:)
OdpowiedzUsuńjakimi ziolami czy przyprawami mozna zastapic przyprawe do ziemniakow
OdpowiedzUsuńmoże być ulubiona przyprawa do mięsa, lub sól, pieprz, papryka i tymianek, oregano
Usuń