Translate

środa, 13 marca 2013

Zupa serowa z mielonym mięsem i pieczarkami


Zupa jest bardzo sycąca można ją jeść samą lub z chlebem. Z podanych proporcji wychodzi 2 -2,5 l zupy.



Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego (np. karkówki)
300 g pieczarek
1 por
400 g serka topionego (np. pieczarkowego, z szynką itp.)
sól, pieprz, papryka słodka i pikantna


Wykonanie:

  1. Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojonego w krążki pora i pieczarki pokrojone w talarki lekko doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodka i pikantną. Pamiętajmy że serki są słone.
  2. Serki rozpuszczamy w 1 l gorącej wody, mieszamy trzepaczką wtedy szybciej się rozpuszczą. 
  3. Do płynu dodajemy mięso z porem i pieczarkami i uzupełniamy resztą wody. Gotujemy ok. 20 min. żeby smaki się przegryzły.
Smacznego



2 komentarze:

  1. Całkiem miłe i bardzo szybkie, przed chwilą zrobiłem. Zastanawiam się tylko czy następnym razem nie zagęścić jeszcze bardziej serkiem topionym w większej ilości niż w przepisie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja dodaje jeszcze ser zolty.Wtedy jest bardziej gęsta

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj